Ontdek 5 eetbare bloemen voor je lente-moestuin!

Hej wil jij ook bloemen in de tuin. Wat dacht je van eetbare bloemen?
Er zijn talloze eetbare bloemen, die niet alleen lekker zijn maar ook vaak geneeskrachtige eigenschappen hebben. Ze zijn er niet alleen voor jou, maar ook voor de bijen, die onmisbaar zijn in je moestuin. Zo transformeer je je moestuin tot een sierlijk paradijs.
Welke bloemen kun je nu zaaien in je sierlijke moestuin?

De eerste is Calendula: Deze prachtige, stralend oranje bloem is gemakkelijk te kweken en zaait zichzelf supermakkelijk uit, waardoor je volgend jaar minder werk hebt. Handig!

Het driekleurig viooltje, met zijn schitterende paarse kleur, heeft veel toepassingen. Ze staat prachtig in salades of op gebak, en als je van zelfverzorging houdt, is het driekleurig viooltje je beste vriend.

Oostindische kers: Er is geen enkele reden om deze niet in je tuin te zetten. De bloemen zijn prachtig en ontzettend lekker. Het is een geweldige gezelschapsplant voor je groenten ze weert namelijk allerhand insecten die je liever niet bij je groenten hebt.

De delicate en krachtige #kamille trekt veel bestuivers aan en is een geweldige gezelschapsplant bij fruitbomen omdat het schimmels weert.

Als laatste, de heerlijk geurende lavendel. Makkelijk in onderhoud en veelzijdig in gebruik. Wat dacht je van lavendelijs.

Met deze planten maak je je moestuin niet alleen een lust voor het oog, maar help je ook de bijen een handje. Deze bloemen trekken #bijen en andere bestuivers aan, wat weer handig is voor de bevruchting van jouw eetbare tuin.
Doe je mee?

Wat is jouw favoriet van deze 5 eetbare bloemen?

Wil je meer leren over creëren van een prachtige, sierlijke moestuin? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang waardevolle tips, exclusieve aanbiedingen en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Ontdek hoe bloemen en ander tuinweetjes jouw (moes)tuin kunnen transformeren tot een eetbaar en bloeiend paradijs. Schrijf je vandaag nog in en begin jouw reis naar een weelderige, eetbaretuin!


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Food, Trees & Me is er om permacultuurvaardigheden te delen, zodat je kunt leven op een manier die er toe doet. Online, via downloadbare gidsen en gewaardeerde cursussen... wat er ook voor nodig is om je te inspireren, ik ben er om je te helpen leren!

Permacultuur heeft zijn basis in de traditionele en inheemse kennis van over de hele wereld. We staan allemaal op de schouders van vele voorouders – terwijl we deze vaardigheden en concepten weer leren en herontdekken. Ik heb het diepste respect en dankbaarheid aan deze wijsheid- en kennisbewaarders, zowel uit het verleden als het heden.

Gratis Diy-tips, live-hacks en inspiratie!

Schrijf je in voor het minitijdschrift, met wekelijks ideeën over hoe gezond voedsel verbouwen, livehacks en inspiratie voor een groenere Levens stijl.

>