• trainingen
  • |
  • Vergroot je Groene Handafdruk in 7 stappen

Vergroot je Groene Handafdruk in 7 stappen

Subscribers only

Text

Text

New Topic

0% nog niet gestart

Easy

About "Vergroot je Groene Handafdruk in 7 stappen"

Vergroot je Groene Handafdruk in 7 stappen

Text lesson

Subscribers only inleiding permacultuur

omschrijving van wat permacultuur is.

Text lesson

Subscribers only Inleiding van de ethiek

omschrijving van de ethische principes

Text lesson

dieper in op ethisch principe nummer 1

Text lesson

Subscribers only Ethisch principe 2

Dieper in op zorg voor de mens Ethisch principe 2

Text lesson

Subscribers only Ethisch principe 3

eerlijk delen

Text lesson

Subscribers only Ontwerpprincipes

de 12 ontwerpprincipes uitgelicht

Text lesson

Subscribers only Principe 1

observeer

Text lesson

Subscribers only Principe 2

Text lesson

Subscribers only Principe 3

zorg voor opbrengst

Text lesson

Subscribers only Principe 4

Text lesson

Subscribers only Principe 5

Text lesson

Subscribers only Principe 6

produceer geen afval, maak Kringlopen

Text lesson

Subscribers only Principe 7

Ontwerp van patroon naar Detail

Text lesson

Subscribers only Principe 8

Verenig eerder dan te scheiden

Text lesson

Subscribers only Principe 9

Kies voor kleine en langzame oplossingen

Text lesson

Subscribers only Principe 10

Gebruik en waardeer diversiteit

Text lesson

Subscribers only Principe 11

Gebruik de randen en waardeer het marginale

Text lesson

Subscribers only Principe 12

Wees creatief in het omgaan met of het reageren op veranderingen

Text lesson

Subscribers only Intro

Text lesson

Subscribers only Observatie oefening

Waarom observeren en hoe?

Text lesson

Subscribers only Tuinieren met de Natuur

Welke uitgangspunten zijn die van de natuur.

Text lesson

Subscribers only Zorgen voor de bodem

Het hele jaar Mulchen ook in de Herfst

Text lesson

Subscribers only Combineren van planten

Text lesson

Subscribers only Geen tuin nodig

Text lesson

Subscribers only kruiden ook zonder tuin

DUURZAME KRUIDEN

Text lesson

Subscribers only Bewaren van Energie

Hoe bewaar je energie en waarom?

Text lesson

Subscribers only Methode 1 : Inmaken

een van de bewaarmethoden met druiven uit de eetbare bostuin

Text lesson

Subscribers only Methode 2: Drogen

Hoe droog je eten en waar moet je op letten.

Text lesson

Subscribers only Methode 3 Fermenteren

fermenteren het hoe en waarom?

Text lesson
Text lesson

Subscribers only Regenwater in je tuin

Text lesson

Subscribers only Refuse and Reduce

Text lesson

Subscribers only afval verminderen

tips om je afval te verminderen zonder een verpakkingsarme winkel

Text lesson

Subscribers only Het low waste huishouden

recepten en tips

Text lesson

Subscribers only Reduce Challenge

in 3 stappen minder afval

Text lesson

Hoe maak je verbindingen en waarom

Text lesson

Subscribers only Stem met je geld!!!!!

Is elke imperfecte klimaatactie goed?

Text lesson

Subscribers only Gebruiken wat je hebt

wat heb jij te geven aan je omgeving

Text lesson

Subscribers only Challenge Verbindingen

Text lesson

Subscribers only veerkracht en Principe 11

Hoe ziet veerkracht eruit en welke permacultuurprincipes zitten hierin verweven.

Text lesson

Subscribers only wildplukken

wildpluk hoe en waarom?

Text lesson
Text lesson

hoe zorg je dat dat wat aandacht nodig heeft het krijgt.

Text lesson

Subscribers only Wat is de moeite waard?

Text lesson
Text lesson

Subscribers only slowdown

meditatie oefening

About the Teacher

Serai

Ik ben Serai en werk al aan een leven met permacultuur sinds 2008. In de tijd heb ik me verschillende vaardigheden aangeleerd. Ik ben begonnen met mijn eigen permacultuur moestuin en later ook mijn eetbare bostuin. Ik ben mensen individueel of in groepen gaan helpen met hun eetbare tuinen door ze samen te ontwerpen of door workshops te geven.  Door veel te lezen, te experimenten en te doen is mijn leven steeds meer in de filosofie van permacultuur. Op het moment woon ik, samen met mijn gezin in een gewoon rijtjeshuis midden in de stad met een eetbare bostuin en een moestuin op 10 minuten fietsen heb. Hier verbouw ik mijn eigen kruiden, voedsel, maak ik compost , en in mijn keuken weck ik mijn eigen producten. Wat ik geleerd over permacultuur en  slow living heb ik in makkelijk toepasbare oefeningen in deze cursus gestopt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>