Vergroot je Groene handafdruk in 7 stappen

Als je nu meteen beslist, is deze online cursus voor jou!


 Deze Online Cursus zet je aan tot positieve acties die zin geven aan je leven en geeft je vaardigheden om zelfredzamer te leven.


Wil jij ook vaardigheden leren die je helpen om een zelfredzamer leven te leiden, je verbinden met de natuur met dagelijks positieve stappen?


Ik ben  Serai van Food, Trees & me.

Ik voel me al van jongs af aan nauw verbonden met de natuur en leef zo goed mogelijk in lijn met de seizoenen. Mijn missie is om jou te inspireren tot een leven samen met de natuur en de seizoenen, zodat jij een zelfredzaam leven voor jezelf kunt vormgeven. Ik maak makkelijke gidsen met inspiratie die je kunt integreren in je eigen leven, zodat jij je steeds meer in lijn met de natuur en de seizoenen kunt leven en verbinden.

De natuur is voor mij thuiskomen. Je ervaart de voedende en helende kracht van de natuur door je te verbinden met de planten om je heen. Leer ze kennen, geniet ervan en kook ermee.

Het toepassen van oude kennis is een manier om je te verbinden met het leven in de natuur. Ontdek de vele manieren om met je handen de Forgotten skills toe te passen, een vergeten kunst die we opnieuw kunnen leren. Onze manier van leven is misschien veranderd, waardoor we verder van de natuur zijn afgeraakt, maar de natuur zelf is niet veranderd. Ga je met mij mee terug?

Alles wat ik heb geleerd en uitgeprobeerd, heb ik in deze online cursus Vergroot je groene Handafdruk gezet. Op deze manier wil ik jou helpen om ook je weg terug te vinden naar de natuur en de magie van het leven.

Al mijn kennis en ervaring heb ik vastgelegd in deze Vergroot je Groene handafdruk in 7 stappen.


Bestel en krijg direct toegang!

Krijg jouw unieke inloggegevens per email en je kunt direct inloggen en kunt aan de slag. In de online omgeving vind je alle onderdelen om je Groene Handafdruk te vergroten.

Leer Praktische vaardigheden

Die betekenis geven aan je dagelijks leven, en zo de veerkracht van je huishouden te vergroten.

Creëren van overvloed.

Bereid je voor om te gedijen in je huidige omgeving, zelfs zonder tuin. Ervaar overvloed met wat je al binnen handbereik hebt.

Permacultuur denken

Je ontwikkelt gewoonten die je helpen je dagelijks leven te transformeren naar gewoonten met een positieve uitkomst voor ieder.

Dagelijkse acties.

Jouw manier vinden om een zinvol leven leiden, met aandacht voor elk moment, stap voor stap .

Klinkt dit bekend? 

Ik wil graag positieve veranderingen maken, maar .....

 • ik woon in een flat, 
 • heb beperkte tijd,
 • weet niet goed waar ik moet beginnen,
 • heb geen tuin,
 • weet eigenlijk niet hoe ik het moet aanpakken.
 • het voelt allemaal wat overweldigend.

Ik wil je dit vertellen:

Permacultuur is voor iedereen, ongeacht of je wel of geen tuin hebt, groene vingers bezit, of over veel vrije tijd beschikt.

Het is meer dan alleen een tuiniermethode; het is een mindset-verandering. Permacultuur leert je de wereld op een andere manier te bekijken en jezelf te zien als een integraal onderdeel ervan. Het draait om het stapsgewijs veranderen van je gewoontes, zodat jij de verandering wordt in jouw wereld.


Speciaal voor jou ontwikkelde ik de online training

Vergroot je groene handafdruk in 7 stappen.

Dit zit er allemaal in:

 • 47 lessen verdeeld over 8 Modules,
 • Elke les een makkelijke oefening of een opdracht, Die je direct toe kunt passen!
 • Eindelijk aan de slag gaan
 • Mooie inspiratie filmpjes
 • Leren van een ervaren Permacultuur-ontwerper
 • Levenslang toegang
 • Leren in je eigen tempo


Zij zeggen:

de cursus heeft me nieuwe input gegeven, je weet er veel van en je weet het op een heel prettige manier over te brengen.

Heleen

ik raad deze cursus aan voor iedereen die vandaag nog bezig wil met meer aansluiten bij een natuurlijker leven. Je krijgt veel handreikingen voor kleine toepassingen in het dagelijks leven

Lia

Heel veel informatie en mooi bij elkaar neergezet met aan het begin een soort leidraad aan de hand van de permacultuur principes. Veel verbreding en verdieping, met leuke tips die ik zeker ga toepassen

Rian

Ik vond het fijn om te delen en geïnspireerd te raken door jou en de andere deelnemers. Ik vond de opbouw goed, van een stukje kennis en theorie naar je eigen praktijk en hoe je hier praktisch verandering in aan kunt brengen.

Anneke

Wat zit er in de cursus:

Intro: Wat is permacultuur?

Leer de 3 ethische principes en de 12 ontwerpprincipes. Dit is de gereedschapskist. Die je de handvatten geeft om de verandering te maken in je dagelijks leven. Van tuin, keuken tot het herstellen van verbindingen met de natuur.

Module 1: Verbouwen van je voedsel

Hier leer je wat de basis is van gezond voedsel verbouwen. Hoe je voedsel ook zonder tuin kunt verbouwen. Permacultuurprincipe 1 wordt hier aan de hand van de praktijk uitgelegd.

 

Module 2: Bewaren van je voedsel

Aan de hand van principe 2 komen verschilllende bewaar technieken aanbod. Zodat je het hele jaar door kunt genieten van gezond en duurzaam voedsel.

 

Module 3: Oogsten van water

Hoe zorg je dat water geen afval wordt? Hoe sla je water op en waarom zou je dat doen?

 

Module 4: Low waste

Hoe kun je afval beperken. Waar kun jij stappen zetten om je afval te verminderen. Hoe kun jij jou kringloop sluiten.

 

Module 5:Het creeeren van verbindingen

Hoe verbinden we ons met de natuur en met elkaar. Hoe kunnen we verbindingen die er ooit waren weer herstellen. In deze module ga je kijken naar je eigen verbindingen en welke je nu al kunt herstellen. Hier komt principe 10 over diversitiet en 3 over overvloed aanbod.

 

Module 6: Ontwerp je eigen veerkracht

Aan de hand van principe 11, waardeer de randen en het marginale, ga je je eigen zelfredzaamheid verder onderzoeken en verweven in je dagelijks leven.

 

Module 7: Vereenvoudig en Slow-down

Wat heb je echt nodig? Hoe wil je tijd besteden en wat lijdt je af van wat je eigenlijk wil doen. Hier maak je een stappenplan om eenvoudiger en meer in contact te leven met jezelf en de natuur.

 


En om het helemaal te gek te maken doe ik er ook dit bij:

2 Mentoruren

Elk met een seizoensthema waar de gelegenheid is om vragen te stellen en we ook samen een opdracht gaan uitvoeren. Onderwerpen uit eerdere zoombijeenkomsten:

 • Zuurdesem starter maken
 • Mulch je tuin gezond.

Wat de opdracht zal zijn is afhankelijk van het seizoen.De komende bijeenkomsten staan gepland op:

 • Herfstbijeenkomst is op 19 september 20.00
 • winterbijeenkomst 18 december 20.00

Totale waarde 175,-

 • Besloten facebook community waar je samen met de andere cursisten kunt communiceren en contact leggen en je mij persoonlijke vragen kunt stellen

Normaal  €424,-

Nu tijdelijk slechts € 249,-( incl. BTW)

De maker van de groene handafdruk heeft het recht om op elk moment
de prijs terug te zetten naar de normale prijs.

FAQ

Wat gebeurt er als ik me aanmeld?

Als je je hebt aangemeld krijg je een email met een link naar de online leeromgeving.

Hoe lang heb ik toegang?

Je hebt levenslang toegang tot Vergroot je groene Handafdruk en Culinair Wildplukken

krijgt Vergroot je Groene Handafdruk wel eens een update?

Ja,Vergroot je Groene Handafdruk kan updates krijgen. Is er een update dan krijg je een mailtje in je mailbox

als ik niet tevreden ben, mag ik dan mijn geld terug vragen ?

tot 14 dagen na de aankoop kun je je bestelling annuleren en wordt het geld op je rekening terug gestort. Zijn de 14 dagen verstreken dan kun je geen gebruik meer maken van de annulering,

Hoelang duurt het voordat ik toegang krijg?

Je krijgt zo snel mogelijk toegang. Heb je binnen 1 dag nog geen mail ontvangen stuur dan een berichtje naar info{at}seraibressers.nl

START JE PERMACULTUURREIS HIER.

>