Met GEMAK koken met 7 ongewone planten

die je overal kunt vinden!

zo vanuit je tuin op je bord

Uit je omgeving

Ontdek wat er allemaal in jouw tuin en omgeving groeit aan eetbare planten

Herkennen en ontdekken

Herken en ontdek waar allemaal eetbare planten staan

Met recept

Leer hoe je makkelijk met deze planten kunt koken, zonder veel gedoe.

Over Serai ......

Al 15 jaar zet ik stappen op het Permacultuur pad. Zo heb ik mijn eigen eetbare bostuin aangelegd midden in de stad. Zo heb ik veel geleerd over eetbare planten en werken met de natuur. 

Ik vind het heerlijk om door mijn tuin te lopen en me te verwonderen over alles wat er groeit. Te snoepen van alles wat er staat. Van de heerlijke bessen voor de jam en blaadjes voor een zelfgemaakte verse pesto.

Met al mijn liefde deel ik graag mijn kennis met jullie. Zodat jij ook gaat genieten van al dat lekker dicht bij jouw in de buurt

Als je gedropt wordt in de jungle, het oerwoud of het bos dan hoop ik dat je Serai onder speaddial  hebt zitten. Serai weet je heerlijke gerechten voor te schotelen met dat wat de natuur je brengt , zelfs per seizoen.  Ze legt je op haar kenmerkende vriendelijke manier uit welke mogelijkheden de natuur ons geeft. In haar e-book geeft ze 7 smakelijke gerechten van planten die we in onze omgeving kunnen vinden. Ik kijk uit naar meer.

Cindy van Wijk


Serai zorgt ervoor dat ik nu heel anders naar planten kijk. Eerst vond ik planten alleen maar mooi, en nu denk ik ook ‘kan ik dat eten? Mjam mjam.’ Serai inspireert om anders te kijken en anders te eten, en het is super besmettelijk. Ook onze volwassen kinderen weten dat als papa kookt er ook eetbare planten en bloemen worden geserveerd..

Thorsten Bakker


Wat een verrassing! Leuke tips die direct bruikbaar zijn. Ik kook regelmatig met planten uit de tuin en vond toch allemaal leuke nieuwe tips en recepten.  Een mooie aanvulling in mijn keuken.  Ik kan niet wachten tot de magnolia weer bloeit.

Inge Kats


Het boekje daagt me uit om meer vers in de natuur te gaan plukken. De brandnetel en zijn kracht ken ik en toch haal ik het liever uit thee of als poeder, het nodigt uit om het zelf te gaan plukken. De recepten zijn leuk en waarschijnlijk ook lekker. De winterkoekjes zullen mogelijk wel op tafel komen.

het is een onmisbaar boekwerk voor de heks of keuken prinses. Het helpt je aan contact met de natuur in je keuken. Super leuk, dus downloaden lijkt me.


Hansje Kok


Download nu je gratis E-book!

en heb gelijk 7 makkelijke recepten die je gelijk kunt toepassen in je keuken.

Zo vanuit je tuin op je bord.

De eerste stap in eten uit eigen tuin en directe omgeving is weten wat je eet.  Dat is ook kennis van planten en weten hoe je ze kunt gebruiken. Gebruik maken van Lokaal voedsel is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor het milieu en je gezondheid.

Want al die onbekende eetbare planten hebben opmerkelijke stofjes die bijdragen aan je gezondheid. Ontwikkel je plantenkennis en zo worden die tot nu onbekende planten ineens een aanvulling in je salade, pesto of zoete baksels.


>